OdporúčameZaložiť web alebo e-shop

Aktivity 2010/11

AKTIVITY 2010/11

Ukončenie školského roka - 30.06.2011

 

Posledný deň školského roku 2010/11 sa začal poďakovoním na svätej omši v kostole. Neskôr boli žiaci oboznámení o školskej dochádzke a správaní
p. riaditeľkou na chodbe školy, kde dostali tí najšikovnejší vecné ceny - knihy.
Vysvedčenia sa rozdávali triednymi učiteľmi v triedach, kde sa čakalo na posledné lúčenie s deviatakmi.
              

 

Večierok - 28.06.2011

Ako každoročne, aj tento školský rok deviataci zorganizovali večierok, ktorý začal o 15:00hod. svätou omšou. Potom sa presunuli spolu s učiteľmi a rodičmi do krásne vyzdobenej sály, kde nechýbala hudba a samozrejme ani tanec a zábava...

                       

 

Celoslovenský úspech - 21.-22.06.2011

Žiak 9.A triedy Tomáš Tvarožek zaznamenal výrazný úspech v Biologickej olympiáde odbornosť geológia, kde v celoslovenskom kole získal krásne 2. miesto a cenu DEKANA. Riaditeľstvo školy blahoželá Tomášovi a ďakuje p. uč. Krížovej za jeho prípravu.

   
 

Výlet Donovaly- Habakuky a bobová dráha - 15.06.2011

V našej škole prebiehal celý rok zber tetrapakov. Aj naša škola bolo úspešná  popri iných školách Hornej Oravy! Tí najšikovnejší žiaci, ktorí celý rok usilovne zbierali tetrapaky, vyhrali výlet spolu s ďalšími žiakmi Hornej Oravy na Donovaly- Habakuky a na bobovú dráhu. Víťazom gratulujeme!!!

Tu sú výsledky:

Bianka Bruníková 6.B (2449 ks.), Evka Kriššová 2.A (2225 ks.), Paula Murínová 5.A (620 ks.), Juraj Pepucha 7.A ( 542 ks.), Filip Durčák 4.B (450 ks.),

     
 
Venček -tanečný minikurz pre 9. ročník - od 06.0.6.-09.06. 2011
Žiaci 9. ročníka sa mohli naučiť základné držanie a prvky z ľudového tanca – valčík, polka a čardáš na koncoročný večierok. Túto možnosť využila väčšina deviatakov a za necelý týždeň urobili veľké pokroky.
           
 
9r. - nástenka
Žiaci 9. ročníka vyzdobili veľkú nástenku na chodbe, aby sa rozlúčili...
    
 
Deň detí - 01.06.2011
Tento krásny sviatok sa nemohol osláviť krajšie ako neučením! Pre nepriaznivé počasie sa však súťaže a hry nekonali vonku, ale sa presunuli do tried, kde mali žiaci možnosť zahrať sa rôzne hry a súťaže, ktoré pre nich v triedach pripravili učitelia. Cestou domov ich este čakala sladká odmena v podobe zmrzliny...
        
 
Deň matiek - 08.05.2011
História Dňa matiek siaha až do obdobia antiky. V starovekom Grécku oslavovali ženu ako darkyňu života už 250 rokov p. n. l. v podobe slávností na počesť matky všetkých bohov – bohyne Rhey. Oslavy trvali obyčajne tri dni – od 15. do 18. marca. Tradícia Dňa matiek na Slovensku bola obnovená až po roku 1989, kedy sa začal sláviť druhú májovú nedeľu v roku. My sme tento krásny sviatok spoločne oslavovali v sále kultúrneho domu v Mútnom od 13:00hod., kde si žiaci 1.-9. ročníka pripravili pre mamičky kultúrny program plný básni, spevu, tanca a scénok.
                            
 
Deň Zeme - 29.04.2011
V tento deň sa žiaci ZŠ vybrali do prírody, aby pozbierali povyhadzované odpadky, ale si aj zašportovali a poopekali...
              
 
Tvorivé dielne - 21.04.2011
Žiaci prvého stupňa mali možnosť v rámci tvorivých dielni vidieť ukážky, no aj na vlastnej koži si vyskúšať prácu s pletením prútených korbáčov, či pletením papierových košíkov.
         
 
Deň narcisov - 15.04.2011
Na škole prebehla zbierka ku „Dňu narcisov“, ktorá sa zorganizovala už šiesty rok. Spoločnými silami sa vyzbieralo krásnych 300€, ktoré putovali na pomoc pre pacientov s onkologickými chorobami.
 
Zber odpadkov - 12.4.2011
Z vlastnej iniciatívy a záujmu sa žiaci 9.A spolu s triednou učiteľkou Danou Veselovskou rozhodli pozbierať smeti a vyčistiť neporiadok na území obce. Za jednu hodinu sa im podarilo vyzbierať plnú vlečku nečistôt, železa, plastov, skla a pod.!!!
             
 
Deň učiteľov - 28.03.2011
Na deň učiteľov nezabudol pán starosta Marián Murín, ktorý zavítal medzi učiteľov materskej školy, základnej školy a špeciálnej triedy. Potešil ich nielen svojou návštevou a tým, že si váži ich prácu, ale aj milým darčkom - tulipánom a prianiami.
     
 
Týždeň boja proti rasovej diskriminácií - 21.-25.03.2011
V ramci boja proti rasizmu sa mali možnosť žiaci, ale aj učitelia obliecť do farieb: pondelok-čierna, utorok- červená, streda- žltá, štvrtok- modrá a piatok-zelená. Okrem toho sa žiaci mohli zapojiť do rôznych športových aktivít. Žonglovanie s futbalovou loptou vyhral F. Bjaloň, na 2.mieste sa umiestnil J. Strakuľák a  3.miesto obsadil M. Holubjak. V utorok sa po škole konala sútaž - Stolnym tenisom proti rasizmu  pre chlapcov, kde bolo nasledovné umiestnenie: 1.miesto M. Holubjak, 2.miesto M. Malák a 3.mioesto D. Veselovský. V stredu hrali stolný tenis dievčatá - 1.miesto E. Murínová, 2.miesto T. Jurčáková a 3.miesto B. Bruníková. Vo štvrtok si IX.B pripravila prezentácie na  tému Rasizmus.
No a v piatok prebiehal na škole švihadlový maratón: 1.miesto D. Protušová, 2.miesto K. Blahútová a 3. miesto V. Stroková.
           
     
 
Oravské krpčeky - 24.03.2011
V Nižnej na Orave bolo opäť plno detskej radosti. na oravskej súťažnej prehliadke sa svojimi tancami, hrami a spevmi prezentovali deti z detských folklórnych súborov.  Svoj talent a schopnosti predstavilo 12 detských folklórnych súborov z okresov Námestovo, Tvrdošín a Dolný Kubín, medzi nimi aj deti zo uáujmového útvaru Mútňanček.
         
 
MDŽ - 08.03.2011
P. starosta - M. Murín prišiel osobne poblahoželať všetkým učiteľkám k medzinárodnému dňu žien!
      
 
Valentín - 11.02.2011
Dňa 14. februára sa oslavuje sviatok sv. Valentína. Tento sviatok nám pripadol na jarné prázdniny, preto sme sa rozhodli, že si ho pripomenieme už v piatok.
Podmienkou pripomenutia si sv. Valentína bolo - prísť oblečený v červených farbách a mať pripnuté na tričku originálne srdiečko.
Najoriginálnejšie srdiečka mali žiaci z VIII.A triedy, ktorí si srdiečka vyrobili z fima a najviac oblečených žiakov v červenej farbe boli žiaci zo IV.B triedy. Samozrejme získali sladkú odmenu za snahu a tvorivosť.
           
 
Maškarný ples - 10.02.2011
               
                        
 
Pod jedličkou - 22.12.2010
Žiaci našej ZŠ sa každoročne v predvianočnom období stretávajú na posedení pod jedličkou, na ktoré si každá trieda pripraví zaujímavý kultúrny program. Žiaci 1.-4.roč. mali posedenie na chodbe v novej budove ZŠ a žiaci 5.-9. roč. v kinosále KD v Mútnom.
                                
 
Vianočná burza - 21.12.2010
 Na škole sa zorganizovala vianočná burza, ktora sa konala už šiesty rok pred vianočnými prázdninami. Úlohou žiakov jednotlivých tried je vytvoriť alebo priniesť predmety súvisiace s Vianocami a predať ich na burze. Zarobené peniaze potom putujú do spoločnej triednej kasy.
        
 
Sv. Mikuláš - 03.12.2010
Sviatok sv. Mikuláša je azda pre všetky deti jedným z najvytúženejších dní v roku. A ani tento školský rok Mikuláš neobišiel našu školu a prišiel pozrieť a obdarovať žiakov...
       
 
Kŕmenie vtákov - 01.12.2010
Kŕmenie vtáctva v zime je najlepší spôsob výučby detí k láske k prírode. Na výtvarnej výchove si žiaci vyhotovili kŕmidlá aj so semiačkami, ktoré neskôr porozvešovali v oklí školy.
   
 
Svetový deň AIDS - 01.12.2010
1. december je každoročne Svetový deň AIDS. Bol vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou v roku 1988. Dievčátá deviateho ročníka si k tomuto dňu pripravili prednášku s prezentáciou, ktorú prezentovali pre žiakov 5.-9. ročníka.
         
 
Exkurzia - 25.11.2010
Žiaci ôsmeho ročníka sa zúčastnili exkurzie v okolí Oravskej priehrady.
       
 
50. výročie školy - 08.11.2010
 
                        
 
Rozprávkový deň - 25.10.2010
Už tretí rok sa na škole zorganizoval v rámci dňa knižníc "rozprávkový deň". Žiaci a učitelia mohli byť počas tohto dňa prezlečení za akúkoľvek rozprávkovú bytosť a jednotlive triedy si pripravili pre ostatných príbehy a rozprávky, ktoré prezentovali počas vyučovania.
                   
 
Prezentácia knihy - 25.9.2010
V reštaurácii U Tomáša v Zubrohlave sa konala prezentácia knihy "Povesti spod Pilska", v ktorej sú zobrazené výtvarné práce aj našich žiakov - E. Ľabdíkovej, M. Holubjakovej a J. Ovšáka z 9.B triedy.
     
 
Futbalový zápas - 23.9.2010
Medzi učiteľkami a 9-tačkami sa odohral prípravný futbalový zápas. Druhý ročník rozlúčkového zápasu sa bude konať na konci školského roka. Hlavným rozhodcom sa tentoraz stal pán Pňaček. Úvodný gól dala M. Karliaková (žiačka 9.A triedy), a tak učitelia prehrávali 1:0. Šance sa však nevzdala p. riaditeľka J. Murínová a vyrovnala na 1:1. No do konca 1. polčasu stihli dať deviatačky ešte jeden gól. Po zmene strán dostali učiteľky v 2. polčase ďalší gól, no na 2:3 stiahla skóre p. uč. M. Holubjaková. Viac sa však p. učiteľkám nedarilo a 9-tačky po ďaľších dvoch góloch nakoniec zvíťazili 2:5.
Góly za žiačky dali - M. Karliaková (2), Monika Holubjaková (2) a E. Murínová (1).
Gratulujeme víťazom a česť porazeným!!!
             
 
 
Začiatok školského roka – 2.9. 2009
A opäť sme v škole! Po 2-mesačnom oddychu sme začali školský rok sv. omšou v kostole, aby sa nám počas celého roka darilo.
P. riaditeľka privítala okrem všetkých žiakov aj nových učiteľov a samozrejme našich najmenších – prváčikov.
Všetko dobré v novom školskom roku!!